請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

動漫の樂園

查看: 2174|回復: 5

《我們這一家──電影版》2008年1月17日香港上映

升級   100%

人氣最強動漫!2008首襲大銀幕!日本總票房突破9億!

**電視御用配音班底粵語聲演** 搞鬼抵死 精警傳神

《我們這一家─電影版》Atashin'chi the Movie
2008/1/17 闔府統請

由Muse、亞洲影帶、新一影業有限公司聯合發行;
2008首襲大銀幕人氣最強日本動漫電影《我們這一家──電影版》(Atashin the Movie),
是日本朝日電視台開台45周年紀念大作,亦是我們這一家首套以及目前唯一一部電影。
我們這一家熱潮席捲全港,人氣旺盛一時無兩;
當中花師奶、花先生、花帶柑和花帶桔,成為家喻戶曉的人物,深受全天侯熱烈追捧。
《我們這一家──電影版》將以大熱姿態,於 2008 年 1 月 17 日 (星期四) 在香港爆笑上映。

我們這一家電視版廣受歡迎,因為粵語配音生動有趣,
電影版起用無線劇集版御用配音員聲演,配上本港地道搞鬼抵死的精景對白,
同時,今次電影版粵語版主題曲會重新翻錄湯盈盈主唱的We Are Family,
觀眾定必更有親切感!

*故 事 簡 介*
某個雷電交加的雨天,花師奶和阿柑同時被雷擊中,兩人身體因此對調!
從這天起,花家展開段段不可思議的生活!
怎料正當二人逐漸互相了解時,變成阿柑的花師奶,決定以阿柑身份參加三日兩夜的校外教學旅行。
花師奶的身份能否不被揭穿而安然度過呢?面對種種突發狀況,一家四口如何應對是好?

升級   40%

好似幾好睇咁bo~
唔知有冇預告比我地睇下咁呢?
我諗尼套野一定會好搞笑姐/\/\

升級   100%

我都想去睇下
但應該唔會有人同我去睇嫁LA

升級   100%

n年前既野
而家先黎播
無聊

升級   0%

不過係娜姐佢地我一個定會去睇~

升級   0%

一定有好多人去睇...嗯...我好想睇,不過...好擔心成績表點樣,
邊有心情睇..算啦..都係等買碟啦... 《我們這一家──電影版》你要等我呀...