請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

動漫の樂園

查看: 1266|回復: 5

動物橫町>.<

升級   40%

故事概要

故事講述一個睇起來好平凡嘅幼稚園學生松崎小美有一個不可告人嘅秘密 ── 就係佢喺自己嘅睡房入面同一班不可思議嘅迷你動物生活:天真活潑嘅小爾、鍾意胡鬧嘅健太以及永遠唔會攰嘅依沙。佢哋係從異次元空間「動物橫町」來嘅居民,唔知幾時喺小美新屋嘅睡房入面整咗一道可以通去動物橫町嘅秘密之門。而動物橫町嘅其他角色亦隨之一一登場……

小美/松崎亞美(配音:日本→江里夏 香港→何璐怡)

本作品的主角。5歲的幼稚園學童,出生於12月15日,星座屬人馬座,而動物橫町星座中則屬はご座。 名字是作者兒時玩伴的女兒的名字。 住在メイジ村,往來著名門的メイジ幼兒園。擔任メイジ幼兒園第28代的學生會長。 家庭有父親、母親和弟弟4人

小爾(配音:日本→宍戸留美 香港→林元春)

來自動物橫町的一隻兔子,單稱「小爾」。1月4日出生,自稱自己16歳,動物橫町星座中屬雙

子座。經營了一間蛋糕店。她亦自稱自己是銀幕明星,亦不時說著與自己沒有關係的事情。

依沙(配音:日本→佐藤佑子 香港→沈小蘭)

來自動物橫町的一隻熊貓,單稱「依沙」。11月23日出生,星座屬蛇夫座。 職業為自由工作者,但他所經營的壽司屋十分有名。

健太(配音:日本→永澤菜教 香港→謝潔貞)

來自動物橫町的一隻熊。5月6日出生,動物橫町星座中屬巨蟹座。

山並先生(配音:日本→堀內賢雄 香港→招世亮) 

來自動物橫町的一隻純種馬。本名ジャン・トラード・タケオ6世。誕生日とアニ橫星座は內緒。永遠の17歳と主張している。闇通販経営。

去圖>.<

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

升級   40%

D圖好細...有沒有人教我怎樣吧圖弄大一點?

升級   0%

今日我有睇呀v_v
好笑....

升級   40%

回復 3# 龍牙

係呀!!爆好笑呀!!山並好好笑

升級   100%

嗯~呢個我都有睇呀~
真係幾好笑的說~

升級   100%

TVB依家重播緊,重睇仍然覺得好笑!!!