請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

動漫の樂園

樓主: ×詩か★〃

大家認為第四代 和 嗚門有什麼關係@@

升級   100%

原帖由 太有型 於 28-3-2007 15:11 發表
真係佢個仔

你又知...??

升級   0%

原帖由 勘太郎 於 28-3-2007 20:09 發表

你又知...??

睇佢地個樣到知啦

升級   100%

但也是樣呀...咁樣有好多都好似呀...
佢同邊個生出來..??

升級   100%

請回答呀...!!吧..

升級   0%

沒有任何關係!

升級   100%

有好多個答案呀...
唔知邊個係...

升級   0%

你有無睇漫畫呀??
卡卡西見到嗚門的後面就好似見到第四代的後面呀

升級   0%

我都覺得係老豆同個仔既關係lu~
因為個樣子同埋好多時睇到裡面d人講鳴人同第四代好似呀~似左你既一半~咁呀!
所以我覺得係老豆同仔呢!!

升級   0%

老豆and兒子

評分

參與人數 1ACG-FUN 0 收起 理由
小朋友 0 sor 按錯了

查看全部評分

升級   0%

原帖由 勘太郎 於 23-3-2007 22:14 發表

你又知...??

其實我都係估下

升級   0%

I think is father and son~~
因為他們好似樣
好似係動畫有暗示過咁

升級   20%

原帖由 yin 於 5-6-2007 17:33 發表
I think is father and son~~
因為他們好似樣
好似係動畫有暗示過咁

邊度暗示過姐
講黎聽下
我睇咗咁耐
都唔多覺ge

升級   100%

回覆 #34 bubub 的帖子

/ OO \留意多一點喔~*\

暗示 I :為什麼好色仙人要嗚門學第四代既螺旋丸呢~?
暗示 II : 在傳風傳某一集中嗚門出發時~卡卡西看他的背影出現了第四代的背影aH*
暗示 III :在傳風傳前的集數中有幾次都系卡卡西+好色仙人看到嗚門用螺旋丸擊敗
敵人看想起四代的背影+影像喔~P.S*很多次的了^^_"""~***

升級   20%

原帖由 ×詩か★〃 於 8-7-2007 23:16 發表
/ OO \留意多一點喔~*\

暗示 I :為什麼好色仙人要嗚門學第四代既螺旋丸呢~?
暗示 II : 在傳風傳某一集中嗚門出發時~卡卡西看他的背影出現了第四代的背影aH*
暗示 III :在傳風傳前的集數中有幾次都系卡卡西+好色仙人 ...

都冇暗示過佢地ge關係
你唔俾佢地唔係老豆同仔ga
你唔俾係四代封印九尾果時變咗做鳴人ga
仲有螺旋丸
自來也教鳴人螺旋丸
鳴人就係四代個仔
你唔俾自來也最勁ge忍術就係螺旋丸
仲有自來也曾經話過鳴人似四代添
不過係話佢d頭發喎

升級   100%

回覆 #36 bubub 的帖子

咦=﹏=莫非*你真系要我抽番D話數出來來證明嗎-V-'!~

1.!~你講既不過係佢D頭發依句好有問題喔~自來也和卡卡西等二人【絕對】沒有在口中說出你講既說話

2.!~還有你第三句好難睇得明!~ 編輯下先吧...-_''''_''''-

3.!~你說的【你唔俾自來也最勁ge忍術就係螺旋丸】這一句明顯地說是自己的猜測絕不是肯定的答案....還有跟我睇番咁多集既資料來看的結果是~自來也的確是有說過【螺旋丸】是最強的術~但好可惜..他還有再說一句說話的...他說【現在這個術就只有我們木葉村第四代火影使用..但是還是未能發揮到最強的境界...現在計四代後~只有我和卡卡西老師會這術】 <<<<<<全部說話請可以看番嗚門岩岩學螺旋丸果幾集..全部有講

4.!~請問閣下知不知道【暗示】這個詞句的用意何在?

5.!~螺旋丸這術是四代專用的術~計後傳了給自來也~這我很想問問閣下~自來也為什麼要教嗚門這個第四代創的螺旋丸呢?有什麼關係可以令傳人【四代火影】的術傳給嗚門呢?是不是因為有什麼關係呢?另外一問~為什麼當初封印九尾時要封在嗚門身上?當然你可以說是偶然這我沒話說啦....但用心一想你自己就會明白的罷~

要查番證據不難喔~我的電腦磁碟E區是專為火影而設的=v=~現在每一集AVI都還在

期待閣下對我的不肯定的回覆

升級   0%

你應該+多個唔肯定,因為冇人知,我本人覺得4代,嗚人同嗚人父母一定有野

升級   0%

回覆 #37 ×詩か★〃 的帖子

詩你第3點講得好岩,但講小左D野,嗚人做左4代做唔到既野,嗚人完成左螺旋丸,佢成日研發成風遁。螺旋手裹劍,威力超強,可以打散人地D細胞,但嗚人出招果隻手D細胞都會受損

嗚人招式表(主要招式)
色誘術
是鳴人的自創忍術。利用變身術去變成一個美麗的裸女。到目前為止,沒有一個被施術者能抵擋此忍術的威力…

後宮術
是鳴人的自創忍術二號。是色誘術的加強版。先利用影分身術變出多個分身,再用變身術變成裸女去向敵人進攻…(PS.還有泳裝版本等等…)

通靈之術(癞蛤蟆)
自来也传给他的第一种忍术,用自己的血和要召唤的東西簽一個契约,到时候咬破手弄出血来结一个印就可以招召唤物随叫随到。鸣人在普通狀態下只能召唤出一些小蛤蟆,不过要是使用九尾狐的查克拉,就可以把最强大的“癞蛤蟆老大文太”召唤出来。

影分身之術
一種上忍等级的忍術,原本是用來諜報的忍術,用查克拉制造出有血有肉和可同使用者一起行動戰鬥的分身,不知為什麼嗚人在偷看了封印卷軸後一點就通(嗚人因這點被和四代連上關係),還把它變成了自己的常用招式。

多重影分身之術
分身成無數個本尊,需運用到超多的查克拉。

鳴人連弹
先用影分身,在分開攻擊敵人,本尊再給予最後一擊。

螺旋丸
由傳說中的三忍之一自來也傳授。也是第四代火影的招式。屬A級的招式,不用結印,對鳴人來說是一個對他很合適的招數。在手上聚集查克拉,再加以壓縮,型成一個不斷旋轉的球形擊向對手。這是第四代火影用了三年才開發完成的招式,鳴人用小3日就總算完成了,但要用一個影分身和自己一齊控制查克拉,可以話走捷徑。這個術目前只是個未完成的術。

大玉螺旋丸
嗚人由螺旋丸自己研究出來的術,是一顆超大的螺旋丸,破壞力超強。

風遁-螺旋丸
螺旋丸的完成版,屬超過S級以上的超難度忍術,只屬於鳴人的獨創術,需要2個影分身才可使用,在螺旋丸周邊型成了一個手裹劍的型態。就連第四代火影也無法完成的超高級忍術,但現在鳴人只能用到50%威力,持續時間也只能撐幾秒,但威力卻遠勝原本的螺旋丸和大玉螺旋丸,但由於威力太強,發動術的手的細胞會受到傷害

升級   40%

咁係老豆 兒子关系啦,"晓"组织大老就係4代~

升級   40%

因为在封"九尾"ge时候未死,后来得到左不可思议的力量,建立左"晓",变成衰人,仲想杀了鸣人得到"九尾"力量!~

升級   0%

詩中左火影毒,洗唔洗儲火影=.=,我都係每睇完一集就del